Utveckling av robotar

En robot som liknar en människa och kan sjunga … på något sätt känns det självklart att det är i Japan som man har tillverkat en sådan. 🙂 Om 10 år låter det förmodligen ännu mer likt och de ser kanske ännu mer naturtrognare ut än i den här korta filmsekvensen.

På SvT Play finns nu (t.o.m 22 okt) också en dokumentär om robotar där man visar många olika användningsområden och demonstrerar (exempelvis) hur långt man har nått med olika experiment för att kunna härma människors beteenden och sinnen.

En robot kan numera (delvis) simulera fyra av människans sinnen (lukten, synen, hörseln och känseln). Sekvensen i tv-programmet där en robot enkelt löser Rubiks kub imponerar också. När vi sitter på ålderdomshemmet lär vi kanske t.o.m bli servade med enkla sysslor av en robot …

Det pågår för övrigt också experiment där man testar hur mycket smärta en människan tål när hon konfronteras med en robot.

” Syftet med det är att vi i framtiden kanske kommer att ha robotar som vet med vilken kraft de kan interagera med människor utan att skada oss ”