En av 152 miljoner

Den här bloggen, B-loggen, är en droppe i havet … vilket man lätt inser när statistiken påstår att det finns ca 152 miljoner bloggar (september 2011) i världen. (Notera att nu pratar vi kvantitet, inte bloggar med kvalité och innehåll). 🙂

Hur många av bloggarna som är aktiva framgår dock inte. Själv har jag några insomnade blogg-konton lite varstans som jag (förmodligen) inte har stängt ner ”rätt” … De har lämnats åt sitt ovissa öde och kommer kanske att någon gång i framtiden raderas av någon nitisk ”admin” som inte har annat att göra (m.a.o det lär förmodligen aldrig ske).

På webbplatsen onlineschools.org kan man hitta en hel del annan intressant information om internet … och det finns också en räknare där som kontinuerligt tickar fram hur många nya webbplatser som har skapats under tiden som jag läser på sajten. Just nu är det 377 optimistiska själar som tror att deras sajt kommer att tillföra något till mänskligheten. 🙂

Fortsätter jag att läsa på den sidan så noterar jag även påståendet att ca 90% av all email i världen är spam. *Suck*. Att fenomenet spam fortfarande existerar och är så ”stort” bör ju peka på att det finns någon form av lönsamhet i det. Den som pysslar med spam måste dessutom vara av det tålmodiga släktet eftersom spamfilter av olika slag hela tiden jobbar med att sortera bort en betydande del av deras ”fantastiska erbjudanden”.

Vidare … kan jag också se där hur olika ”jättar” (sociala nätverk) har vuxit sig stora på internet – och den bubblan som illustrerar Facebook är störst just nu. Twitter har vuxit snabbast den senaste tiden kan man också utläsa. Medan MySpace har tappat rejält i popularitet … inkluderat min fd sida (finns no more).

Samtidigt … som jag i skrivande stund lägger ordet RUBEL i Wordfeud på min smartphone och får 78 poäng. (*Eat that Kenneth!*). Wordfeud finns inte med i någon statistik på den sidan … men spelet är på god väg att bli riktigt stort kan man ana. Å andra sidan är Wordfeud inte en internetföreteelse utan en app på mobilen … men ändå. En del spår att smartphones, iPads och liknande kommer att ”ta över” från datorerna i framtiden.

I tidernas begynnelse, när internet började dyka upp i våra burkar, var det emellanåt magert med ”nytt” och ”intressant” … det behövar man inte oroa sig för längre. Den som har gott om fritid kan börja med (exempelvis) YouTube, som visar 35 timmar med nya filmer – varje minut. När man är klar med den omöjliga uppgiften kan man sedan börja läsa Twitterinlägg … som utan tvivel lär fylla den ”lediga luckan”, dvs om man har tid över för att hinna läsa 119 miljoner inlägg – per dag. Lycka till. 🙂

Avslutningsvis. Förr använd man flitigt Descartes citat ” I think therefore I am.” … men i dessa ”sociala tider” kanske det kan passa bättre med den här omskrivningen:

” Jag kommunicerar. Därför finns jag.”