Intryck av Second Life

En ledig söndag em … och några timmar senare kommer jag ”ut från Second Life”. 🙂 Det hade jag aldrig trott … att det fanns så många trevliga avatarer på Second Life. Jag fick flera tips och hjälpande kommentarer av dem … för att lättare kunna orientera mig i den gigantiska virtuella värld som Second Life är.

Efter att först ha irrat omkring i några olika virtuella världar fick jag sedan kontakt med den erfarna avataren Blanche Argus som bl.a. såg till att min ”nya” standard-avatar fick ett bättre utseende. Så nu är jag 225 cm lång – i SL. (Tack för din hjälp BA !). Visserligen får jag dras med morotsfärgat hår … men vadå, en annan hårfärg är ju isåfall bara ett musklick bort. 🙂

Blanche Argus bjöd sedan med mig till en annan värld där vi träffades flera avatarer på ett tak (Club OD) och dansade. Jag fick bekanta mig med några andra avatarer och fick ytterligare några svar på mina funderingar runt SL. Bakom varje avatar finns det förstås en människa någonstans därute i den verkliga världen (IRL) … och de här var väldigt trevliga och tillmötesgående.

Att dansa som en avatar var också en unik upplevelse … det hade jag inte trott att det skulle vara så roligt som det var (se bild nedan). Ja, det här lär förmodligen inte vara sista gången som jag besöker SL, det var en kul och annorlunda upplevelse. Det hade jag inte föreställt mig innan men nu vet jag bättre. Att ha en förutfattad mening om SL innan man provat … är precis som i verkliga livet … innan man har provat där med.

En katt har nio liv, jag har nu två … Jag knappar in.

6 tankar kring ”Intryck av Second Life

  1. Vanadis Falconer

    Det är inte du som är liten det är Blanka som är för lång!
    Glad i hågen ställde jag in min riktiga RL-längd även i SL. I RL är jag rätt lång för att vara tjej, 1.81. Van att alltid ha god överblick och ståta med min fulla längd men när man kom till dansgolven i SL var jag nästan minst!
    Nej fram för skalenliga avor. För husens skull, många hus i SL har tokproprtioner p.g.a. 4 meter höga dörrar eller ungefär dubbelt mot svensk byggnorm.

  2. zigadena gabardini

    Bra !!!men hallå du har namnen med på personerna och du har kanske inte läst mitt tips utan gjort detta i PSH.. Förminskat.Onödigt ta bort interface när du fotar 🙂

    1. admin

      Du får ha överseende med en newbie Zigadena 🙂 Många distraherande intryck första dan på SL … Jag lovar bättring. 🙂

Kommentarer är stängda.