Meditation i SL

Livet går vidare i 2nd Life … och igår tog Blanche med mig till Fias altan där det dansades medan chatten pinnade på som ett löpband i kanten. Det var knappt jag hann läsa inläggen emellanåt. Det verkade också vara många som kände varandra där sedan tidigare och det var kul att se så mycket folk (avatarer) på en fest i SL.

Det var min tredje dag i SL och det har hänt mycket på den här korta tiden … mycket tack vare Blanche som har stått ut med mina nyfikna frågor och varit behjälplig på alla sätt o vis. Efter att ha tagit farväl av alla på kvällen tillbringade jag en lugn stund på en plats ute i den digitala rymden där jag mediterade i SL och försökte samla ihop mina intryck (bild nedan).

Normalt sett bör man ju rensa huvudet på alla tankar när man mediterar … men mitt huvud behövde sortera alla intryck jag har fått under den här intensiva tiden. Jag blev lite ”filosofisk” där jag satt … och jag försökte bl.a bena ut (den egentliga) skillnaden mellan SL och RL. Det var glasklart för mig innan jag hade gått med i SL men eftersom flera ”företeelser” speglar verkligheten i SL så har jag fått mig några tankeställare … Jag vet inte om jag blev klokare men jag kunde iaf somna gott efteråt. 🙂

2 tankar kring ”Meditation i SL

  1. NEO

    Riktigt kul att du har ”fastnat” för SL, och jag tror att det hjälpte mycket att du fick chansen att träffa snabbt en ”mentor” (Blanche) som har hjälpt dig med alla dessa frustrerande stunder man går igenom som ny i SL, jag tror många ”testar” SL men ger upp ganska snabbt, det krävs en hel del tålamod, sen är det många som inte förstår vad SL går ut på, då det inte finns någon tydlig ”mål” som i ett dataspel, det krävs som sagt ett antal inloggningar innan man blir mer stabil. Det finns ingen jämförelse med FB i mina ögon, det som är ganska intressant när alla pratar om storleken med FB är att ”Virtuella Världar” ihop omsätter snart 2 miljarder människor, och många i andra världar börjar väldigt ”unga” så jag tror definitivt virtuella världar kommer att stanna, jag har flera exempel på människor som va beroende av FB i början när dom ”testade” SL, på senare tid har dessa kompisar slutat helt använda FB och är nu helt beroende av SL, varför ? det vet jag inte riktigt, men dom kanske hade tröttnat på FB´s koncept. =) – Jag tror att förr eller senare kommer FB att integrera någon form av Virtuell värld i SL.

    1. admin

      Tack för din trevliga kommentar Neo. Ja, det här ska bli roligt 🙂 Får se vad det leder till … Jag har fått en bra start och god hjälp (tack igen Blanche) så förutsättningarna är goda. Håller med om att det finns stunder då frustrationen förmodligen kan få även den tålmodigaste (nybörjare) att fundera på att ge upp 🙂 … men ”även den längsta resa börjar med ett steg”. I det läget är en mentor guld värd. Ja, det skulle verkligen vara en framtida intressant kombination FB + SL.

Kommentarer är stängda.