Skönhet man inte minns

Tvärt emot vad man kan tro … så minns vi inte de vackra bilderna som vi har sett, åtminstone inte lika mycket som bilder med underligt, roligt eller intressant innehåll (exempelvis människor). Värt att minnas för den som vill bli ihågkommen för sina bilder. 🙂

Läs mer på Fotosidan.se om hur de amerikanska forskarna kom fram till den slutsatsen. 

Bild att minnas?  

 

3 tankar kring ”Skönhet man inte minns

  1. Sjofn Stoneshield

    Då vore jag arbetslös 🙂 Men visst vilken fin värld. Mer eller mindre kvalificerad gissning; -Ingen kunde tala om för stenåldersmänniskan vad som var farligt, han och hon upptäckte nytt säkert i samma tempo som vi gör idag. Erfarenhet och kunskap om vad som var farligt var en fråga om liv och död.

  2. Sjofn Stoneshield

    Helt riktig iakttagelse. Tyvärr fungerar den mänskliga hjärnan så att de negativa minnena, bild och minne är sammankopplat, blir starkare än de positiva. Säkert ett arv från stenåldersmänniskans hårda liv. Nyligen publicerades en undersökning där man fann att om en överordnad säger något negativt krävs det fem positiva tillsägelser för att motverka en enda negativ.
    Därför är det så viktigt för välbefinnandet att berömma sig själv när man gjort nåt bra. T.ex -Åh så fint jag gjort! När man torkat av bordet eller så.

    1. admin

      5 positiva för att väga upp? Man kan undra varför det har blivit så? Synd. Världen skulle förmodligen se bättre ut om det var tvärtom. 🙂

Kommentarer är stängda.