Android

Det är kanske alltför lätt att föraktfullt rynka på näsan åt dem som inte använder en iPhone … om man har en själv. Fast, handen på hjärtat, har du använt en Androidtelefon? Inte jag iaf. Tills nu.

Under två dagar har jag haft det tvivelaktiga nöjet att använda en sprillans ny Sony Experia Tipo med Android. Det är förstås ofrånkomligt att jag jämför Tipo:n med min iPhone … Men till min förvåning så var det inte alls nån ”skit” (som man ibland hör iPhone-folk säga / tycka / anse sig veta) utan en ganska så intressant och angenäm upplevelse. Jag ska inte gå in på detaljer här … utan istället framöver uttrycka mina åsikter om Android med lite mera ödmjukhet. För sååå dålig var den inte.

Men en sak måste jag ändå gnälla högt och ljudligt över och det är den tryckkänsliga skärmen … som är allt annat än ”bra” … och som emellanåt knappt reagerade på mina tryckningar och dragningar. Tilläggas bör också … att Android förmodligen inte (?) bör få skulden för skärmen MEN om det är så att tryckkänsligheten styrs av os:et så hoppas jag att det bara är en inställningsfråga.

Idag har jag lämnat ifrån mig Tipo:n … och återföreningen med min iPhone var efterlängtad och välkommen 🙂 Nästa gång jag hör någon gnälla över Android skall jag dock vara lite mer nyanserad i mitt medhåll och försiktigt fråga mer exakt ”vad” (förutom den ”tryck-o-känsliga” skärmen) de tycker är ”skit”.

2 tankar kring ”Android

  1. NEO

    Lite fel att jämföra en mobil som kostar 1000, sek mot Iphone som kostar 5 gånger mer 🙂 – jämför gärna din Iphone mot en Samsung Note 2 eller Sony Acro S 🙂 – Jag jämför ofta min Sony Ericsson Xperia S mot kollegans Iphone, och det finns bra saker till bägge platformar 🙂 ha det bra 🙂

    1. admin

      Ja, jag håller med, lite orättvist var det … att jämföra dem … men min ”test” var högst ovetenskaplig 🙂

Kommentarer är stängda.