Nya WordPress 3.2

Som en del av er kanske har märkt så är min blogg nu uppdaterad med senaste versionen av WordPress (3.2). Det innebär bl.a. också att den nu körs på PHP 5.2.4 och MySQL 5. Den har därför heller inget stöd för Internet Explorer 6 längre … men vem använder IE 6?

Det påstås att nya WordPress 3.2 skall vara snabbare och jag kan nog delvis hålla med om det. Möjligtvis att det dröjer några sekunder för mycket när sidan skall öppnas första gången men det får vi nog skylla på servern hos One.com. Eller besökarens otålighet. 🙂

Du kommer förmodligen inte att märka av så mycket som besökare men om du själv kör en WP, på egen domän, så kommer du att se en del förändringar i gränssnittet. Till det bättre tycker jag … med snabbare genvägar och några extra menyer och funktioner.

Samtidigt passade jag också på att byta ut stora bilden (flugan) överst … en symbolisk bild som får representera allt ovidkommande surr på den här sidan. Bzzzzzzzz …

EDIT: Nu har WordPress mer än 50 miljoner användare över hela världen. Det bloggas på drygt 120 olika språk. Sverige ligger på 10:e plats med 1% av alla WordPressanvändare.